Maly tyran – seminář

Posted by on Led 23, 2019
  1. leden 2019 – úterý – 9,00 – 14,00 hodin

Malý tyran

aneb jak si poradit s agresivním chováním dítěte doma nebo dětské skupině

Ráda bych vás pozvala na seminář.

 

Když v roce 1988 německá psycholožka a publicistka českého původu Jiřina Prekopová vydala knihu Malý tyran, vzbudila neuvěřitelnou vlnu ohlasů a rozdělila veřejnost na dva tábory. Ordinace psychologů i terapeutů se od té doby nicméně stále častěji plní bezradnými rodiči a jejich despotickými potomky. Rodiče v takových případech přicházejí „za pět minut dvanáct“. S korekcí nevhodného a agresivního chování je potřeba začít mnohem dříve.

Co tedy s dítětem, které své rodiče nebo chůvu vydírá záchvaty vzteku, aby dosáhlo svého?

Mělo by být dítě v takových situacích trestáno, a pokud ano, jakým způsobem? Proč děti neustále zkoušejí naši trpělivost? Stále více rodičů a vychovatelů si v těchto chvílích neví rady a pokouší se schovat za jakousi diagnózu dítěte.

 

Označovat dítě jako tyrana se může zdát poněkud extrémní. Bohužel tento termín v mnoha případech není vůbec přehnaný. Zveme vás na přednášku s pedagožkou a koučkou osobního rozvoje Mgr. Ivou Klakovou, kde se dozvíte mnoho nejen o příčinách dětské panovačnosti a vzdorovitosti, ale i skutečných výchovných potřebách malých dětí. Ukážete si, jakou oporu děti potřebují, aby se mohly nerušeně vyvíjet. Práce s rodinou, ve které je dítě již králem a rodiče se jeho reakce obávají, je velice náročná, ale i zde lze dát tipy a doporučení, jak vytvořit prostor pro dialog.

 

Přednáší Mgr. Iva Klaková, lektorka a koučka osobního rozvoje. Po absolvování Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové působila 7 let jako učitelka na prvním stupni základní školy. Následně vedla společnost zaměřenou na lektorskou činnost a již při mateřské dovolené se rekvalifikovala na kouče osobního i pracovního růstu. Jejím zaměřením je osobnostní růst a témata spojená s výchovou dětí.

Cena přednášky 980 Kč

Pro členy asociace je kurz zdarma.

Po absolvování semináře obdržíte certifikát.

 

Mám o přednášku zájem: