Proč děti zlobí?

Posted by on Úno 6, 2018

Milé chůvy,dovolujeme si vás pozvat na přednášku :

Proč děti zlobí?

aneb jak pracovat s dítětem podle jeho vrozených vlastností

ve čtvrtek 15. února 2018 od 9,00  – 14,00 hod ve výukovém centru IVPD, Lidická 7, Praha 5

 

„Zlobení dětí“ je problém, který chůvy dost často trápí. Proč vlastně děti zlobí? Je to tím, že je chůva nedokáže dostatečně zabavit, nebo děti ovlivňují vrozené vlastnosti víc, než si chůva dokáže představit?

Každé dítě je originál a chůva by měla poznat, kdy a jak je možné dítě usměrnit a kdy je nutné jeho chování přijmout. V přednášce se dozvíte, jestli jsou skutečně některé děti hůře vychovatelné, jak moc záleží na přístupu chůvy ke každému dítěti. Jak jednat s dítětem úzkostným, strašpytlínem nebo vzteklounem? Dozvíte se o devíti typech vrozených vlastností, které přetrvávají v určité míře celý život a které Vám mohou ukázat cestu, jak k jednotlivým dětem přistupovat. Potřebují děti hranice? Proč jsou hranice pro děti tolik důležité a jak dítě vnímá výchovu, která je příliš volná, nebo naopak rozporuplná? Dozvíte se také, jaké můžete udělat chyby ve výchovném stylu a jaký mohou mít vliv na chování dítěte.

Přednášku povede Ing. Mgr. Marie Nováková, která se zabývá pedagogickou psychologií. Pracuje na mnoha typech škol, ve školkách, mateřských centrech, věnuje se privátnímu poradenství a koučinku v oblasti rodiny, páru, výchovy. Od roku 2003 vede semináře a kurzy pro rodiče, pedagogy, zdravotníky, od roku 2008 se věnuje pěstounům, pracuje s dospívajícími z pěstounských rodin.  Prevenci kriminality a rizikového chování se věnuje od roku 1999.

cena přednášky 980,– Kč – pro členky asociace zdarma