Proč děti zlobí aneb co s dítětem, které provokuje, vyžaduje pozornost a vzteká se.

Posted by on Kvě 11, 2017

Milé členky CSACH,

ráda bych vás opět pozvala na další naší přednášku:

v úterý 23. 5. 2016 od 9,00  – 12,00 hod

ve výukovém centru IVPD, Lidická 7, Praha 5

„Zlobení dětí“ je problém, který chůvy dost často trápí. Proč vlastně děti zlobí?  Je to tím, že je chůva nedokáže dostatečně zabavit, nebo ve svém nevhodném chování jenom napodobují a zrcadlí své rodiče? Nemůže být problém i tom, že některým dětem se zlobení a křičení zkrátka „vyplatí“?

Je pravda, že se zlobením a porušováním stanovených hranic dítě učí? Porušení hranic a pravidel dává prostor k objevení nové věci, pochopení určité zákonitosti, k prožitku nové (občas velmi cenné) zkušenosti. Jak reagovat, když dítě provokuje, vzteká se, je rozmrzelé? Jak takovému chování předcházet a jak je řešit?

Na tyto otázky Vám odpoví naše další přednáška pro chůvy.

Přednášku povede Ing. Mgr. Marie Nováková, která se zabývá pedagogickou psychologií. Pracuje na mnoha typech škol, ve školkách, mateřských centrech, věnuje se privátnímu poradenství a koučinku v oblasti rodiny, páru, výchovy. Od roku 2003 vede semináře a kurzy pro rodiče, pedagogy, zdravotníky, od roku 2008 se věnuje pěstounům, pracuje s dospívajícími z pěstounských rodin.  Prevenci kriminality a rizikového chování se věnuje od roku 1999.

 

Cena přednášky : 980,– Kč.

Pro členky asociace zdarma!